Založ si blog

Humus v slovenských regáloch

Čo to vôbec jeme? Nie, nejdem sa v tomto blogu venovať kauzám o konskom mäse. Toho už bolo za poslednú dobu veľa. Idem jednoducho opísať moje skúsenosti , prípadne skúsenosti mojich známych.

Som žena- áno, aj ja poctivo kontrolujem dátum spotreby. Až na jeden z tých dní, keď idem z práce unavená a potrebujem niečo pod zub.  Posledné, čo ma trápi je dátum spotreby( veď predsa ten syr zjem hneď, ako prídem domov).  A čo sa nestalo? Syr bol 10 dní po záruke, čo som zistila jeho veľmi divnou chuťou.

Ďalší prípad. Kupujem čokoládu s kamarátkou k narodeninám. Chytí nás typická pažravosť- veď čokoládu kúpime v každom stánku. S veľkou chuťou si odhryzneme a KUK- pozerá na nás krásny červík.

Nedeľa- čas variť obed pre rodinu. Kúpite krásne kuracie mäso.  Záruka končí o 5 dní. Po rozbalení skvelého mäsa zacítite divný pach. Mäso neopísateľne smrdí, že ho nahnevane automaticky hádžete do koša.

Aj vy ste si všimli, že ovocie a zelenina už nevydržia tak, ako kedysi? Spravte pokus, ktoré ovocie alebo zelenina vydrží dlhšie ako týždeň. Je ich veľmi málo. Ak ju samozrejme vašou nepozornosťou nekúpite hnilú, tak rýchlo jedzte- aby vám ,,náhodou“ do dvoch dní nechytila tú známu farbu.

Krásny prípad som videla a aj počula v Košiciach. Spoluobčania v jednom známom obchodnom reťazci sa chodia najesť. Ale keby len to. Na dennom poriadku nesedí počet rožkov, jednoducho  švédske stoly- no neponúknete sa? Keby len to. Tento prípad som našťastie nevidela. Veľkou zábavou je hra- kto hodí najväčší ,,chracheľ “ do rožkov . Nechcem byť nechutná, len kontrolujme, čo kupujeme.

Od tohto príbehu si každý výrobok obzerám. Možno vyzerám divne- ale predsa.

 

Máte aj vy podobné skúsenosti? Mne je z toho naozaj zle. Hľadám odpoveď na otázku: Ako sa tomu vyhnúť? Naše obchodné reťazce musia iba dospieť. Ale čo s hlúpymi ľuďmi???

 

 

Televízia-pýcha Slovenska?

06.04.2013

Pýcha alebo hanba? Neviem sa rozhodnúť, k čomu sa prikloniť. Skúsim teda takto: medzi základné funkcie médií patrí informačná, kultúrna, zábavná, sociálna a politická. Môžeme polemizovať, ktorá televízia si plní tieto základné funkcie. Stredobodom záujmu je boj o diváka. Televízia Markíza a JOJ nasádzajú obľúbené seriály a reality show do rovnakých časov [...]

FMK-učiť sa, učiť sa, učiť sa?

06.04.2013

Napíš blog o UCM- áno, aj takto môže znieť úloha pre študenta vysokej školy. Pre mňa však celkom náročná úloha. Nechcem a nemám právo kritizovať, iba sa na to pozrieť tak, ako vnímam univerzitu , hlavne Fakultu masmediálnej komunikácie, ja. Znie to asi smiešne, ale študovať na nej bol môj dlhoročný sen. Presne od 14.tich rokov, keď som prišla na [...]

Vetroň v Prievidzi

V Martine mal spadnúť vetroň, smerujú tam záchranári

04.05.2024 19:53

Na sociálnej sieti o tom informovali z operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch

04.05.2024 18:48

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov zrážok počas 30 minút. Nárazy vetra môžu dosahovať 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 6951x
Priemerná čítanosť článkov: 2317x

Autor blogu

Kategórie

Archív