Založ si blog

FMK-učiť sa, učiť sa, učiť sa?

Napíš blog o UCM- áno, aj takto môže znieť úloha pre študenta vysokej školy. Pre mňa však  celkom náročná úloha. Nechcem a nemám právo kritizovať, iba sa na to pozrieť tak, ako vnímam univerzitu , hlavne Fakultu masmediálnej komunikácie, ja.

 

Znie to asi smiešne, ale študovať na nej bol môj dlhoročný sen. Presne od 14.tich rokov, keď som prišla na natáčanie a doslova ma fascinovala práca v štábe. Nasledovalo rýchle ,,googlenie“  a keďže v tej dobe to bola jediná fakulta ( Fakulta masmédií Paneurópskej vysokej školy práva vznikla neskôr), prvá mi vyskočila Fakulta masmediálnej komunikácie UCM. Celú strednú školu som snívala o FMK , kam som sa nakoniec dostala.

Prišla realita… zápis a nástup na vysnenú školu. Čakala som prax a mnoho techniky. Máme vraj nové HD štúdio, no nikdy som v ňom nebola. Po roku som zistila, že škola je orientovaná z môjho pohľadu viac na žurnalistov, ako na kreatívnu časť. Možno sa mýlim.

 

Fakulta má mnoho výhod, pre mňa jednou z nich je podpora pracujúcich študentov. Túto možnosť využívam aj ja a naberám konkrétne skúsenosti z praxe. Na čo nám je Á-čko zo skúšky, keď prídeme do praxe a naozaj nevieme nič? To nechápe ešte veľa študentov a možnosť pracovať počas školy by mal využiť naozaj každý.

 

Fakulta masmediálnej komunikácie tvrdí, že je mladá a dynamická. Zdroj www.profesia.sk uvádza informáciu, že až 90% študentov denného štúdia FMK má záujem o pracovnú stáž priamo z praxe. Je to neuveriteľne vysoké číslo a ja som fakulte vďačná, že nám pracovať popri škole umožňuje. Naša fakulta je reálna a preto je veľmi dobre hodnotená v rámci najžiadanejších absolventov. Spomedzi všetkých slovenských fakúlt sa umiestnila na 9.mieste najžiadanejších absolventov. ( zdroj www.profesia.sk). Je to práve tým, že absolventi už majú prax a sú pre zamestnávateľa atraktívnejší.

 

Študujte to, čo vás baví. To nám vravia všetci, no vždy príde to typické študentské sklamanie. Neočakávajte od školy radšej nič a zistite všetko na ,,mieste činu“. Čo však tvrdím ja, berte každú príležitosť, ako získať prax. To je tou najlepšou vysnenou školou.

Humus v slovenských regáloch

11.04.2013

Čo to vôbec jeme? Nie, nejdem sa v tomto blogu venovať kauzám o konskom mäse. Toho už bolo za poslednú dobu veľa. Idem jednoducho opísať moje skúsenosti , prípadne skúsenosti mojich známych. Som žena- áno, aj ja poctivo kontrolujem dátum spotreby. Až na jeden z tých dní, keď idem z práce unavená a potrebujem niečo pod zub. Posledné, čo ma trápi je dátum [...]

Televízia-pýcha Slovenska?

06.04.2013

Pýcha alebo hanba? Neviem sa rozhodnúť, k čomu sa prikloniť. Skúsim teda takto: medzi základné funkcie médií patrí informačná, kultúrna, zábavná, sociálna a politická. Môžeme polemizovať, ktorá televízia si plní tieto základné funkcie. Stredobodom záujmu je boj o diváka. Televízia Markíza a JOJ nasádzajú obľúbené seriály a reality show do rovnakých časov [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 6950x
Priemerná čítanosť článkov: 2317x

Autor blogu

Kategórie

Archív